menu

DE BEDELAARSOPERA

30 mei 2022
Delen op:

Wie is wie?
Wie is wie hij zegt te zijn?

EMM speelt op 8, 9 en 10 juni DE BEDELAARSOPERA.

Onderwereldfiguren: bendeleden, helers, verklikkers, hoeren, rovers; daar wemelt het van in de Bedelaarsopera. In deze muzikale komedie wordt weer eens goed duidelijk dat misdaad loont. Iedereen staat bloot aan verleiding, oplichting, corruptie, fraude, verraad en samenzweringen en ieder heeft zijn prijs.

De Bedelaarsopera is een groteske theatervoorstelling over crimineel en meesterverleider Mak de Barbaar. Alle vrouwen zijn gek op hem, maar er staat een prijs op zijn hoofd. Iedereen wil die de prijs wel innen: hoeren, gangsters, advocaten. Wie niet? Het is crisis! Wat volgt is een kleurrijke komedie met een omgekeerde moraal.
Het is van levensbelang je eigen beloningen veilig te stellen, in de gaten te houden wie te vertrouwen is, zodat je niet, zoals zoveel van je vrienden, eindigt aan de galg. Daarnaast zijn er voor bijna iedereen wel verleidelijke vrouwen te versieren, genoeg mooie dames in het bordeel.

Dit stuk is nog altijd actueel: “Die snobs weten niet dat wij allang weten dat veel van dat schorriemorrie uit hun kringen komt. “

Wij vinden het geweldig om ook De Bedelaarsopera in de Scheurheuvel te spelen, maar of dat lukt is nu nog afhankelijk van een aantal factoren. We hopen snel duidelijkheid te krijgen.

Met Wim Wijnakker hebben we enkele jaren geleden een regisseur in huis gehaald met wie het heerlijk repeteren is. Zij zit boordevol originele ideeën en houdt niet van gebaande paden. We speelden eerder onder haar leiding De Kroegentocht en Ginds tussen de Netels. Haar regie maakt elke voorstelling verrassend.

Pierre Tiemissen is actief met het instuderen van de muzikale nummers en de liveband staat wederom onder leiding van Peter van Kreij. Met Wim, Pierre en Peter is ook de muziekkeuze weer opmerkelijk.

Mis dit niet!